Innen és ennyien:



CHAT-BOX


Partnereink

RC Rulez - Ansmann Racing

RC Portal BlueEye Print

Kérlek kattints erre a linkre és várj 3mp-et, ezzel is segítve engem! Köszönöm!

http://www.cashnhits.com/index.php?view=ptp_light&ref=xinis

AD

Utolsó kommentek

Kerékjavítás - Repair tires

2013.02.04. 18:00 | Füstölő | Szólj hozzá!

A különböző fórumokat olvasgatva sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet leszedni egy RC autó kerekéről a gumit. Több módszer is van erre (a Youtube-on sok-sok videó van), de a legelterjedtebb talán az a módszer, amit én is szoktam alkalmazni. Ez az ún. gumilesütés. A procedúrát az alábbi, általam készített rövid videón láthatjátok:

Annyit azért még hozzáfűznék, hogy ha nem akarja elengedni a ragasztó a gumit, akkor nyugodtan bent lehet hagyni a sütőben akár 10-20 percre is, hiszen sem a gumi sem a felni nem olvad meg ezen a hőmérsékleten és előbb-utóbb el fogja engedni a pillanatragasztó.

Érdemes maximumra állított szagelszívóval, nyitott ablaknál vagy garázsban, pincében csinálni a sütést, mert elég sok füsttel és ezáltal gumiszaggal jár ez a művelet, mire mind a 4 kerékkel végzel.

Esetemben a szivacsok kimosása után (simán mosógépben) és a gumik újraragasztását (pillanatragacs) követően 10-15dkg-al csökkent a kerekek súlya (/db).

De mit is tegyünk, hogy ne menjen tele a kerék homokkal? A megoldás nagyon egyszerű! Ragasszuk be a felni belső felén lévő (általában) 2db lyukat. (Ha valaki tudja, hogy ezt miért teszik rá a felnikre azt kérem, hogy magyarázza el!) Én személy szerint "takonypisztollyal" szoktam. Második lépésként lyukasszuk ki szimmetrikusan, 3-4 helyen a gumit. A lyukasztást a legegyszerűbben egy felmelegített hústűvel lehet megoldani. Felmelegíted pisrosra a hústű végét és egyszerűen áttolod a gumin, ott megmozgatod jobbra-balra egy kicsit és már készen is van. Innentől fogva a centrifugális erő a bekerült vizet és/vagy homokot ki fogja repíteni ezeken a lyukakon és nem lesz többé nehéz és kemény a gumi.

Címkék: off road rc modell

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetircmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr115061723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása