Innen és ennyien:



CHAT-BOX


Partnereink

RC Rulez - Ansmann Racing

RC Portal BlueEye Print

Kérlek kattints erre a linkre és várj 3mp-et, ezzel is segítve engem! Köszönöm!

http://www.cashnhits.com/index.php?view=ptp_light&ref=xinis

AD

Utolsó kommentek

Tapasztalatok téli autózásról

2013.01.23. 18:00 | Füstölő | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Kinézek az ablakon és most is esik a hó. Ennek örülök is meg nem is. Örülök, mert szép, mert lehet menni szánkózni és egyébként is tél van és a tél így szép. Viszont modellező vagyok és ez az időjárás minden csak nem optimális az RC modellezéshez. Lefagy az ember keze még kesztyűben is, hóesésben átázik, átfázik az ember. Nagyon sok helyen olvasom, hogy nem szabad kimenni ilyen időben játszani az autókkal, mert a műanyag alkatrészek rideggé válnak és törnek, mint a ropi. Természetesen én és még jópáran vagyunk annyira fanatikusak, hogy mindezek ellenére több alkalommal is kimentünk a pályáinkra és beizzítottuk a teknikákat. Az ekkor szerzett tapasztalatokat szeretném veletek megosztani röviden:

- A már fent említett műanyagtörés szerintem nem olyan vészes, mint ahogy azt gondolják nagyon sokan. Az előző posztokban látható videókon látszik, hogy nem kíméltük a gépeket és soha semelyiken sem tört el semmi. Persze nem volt pl. patka a közelben, de az nyáron 40°C-ban is eltöri bármelyik autó akármilyét is.

- A nitrós motorok eléggé érzékenyek a levegő páratartalom és hőmérsékletváltozására... Nos, igazából a nyári beállításokkal is remekül mennek a csapatban a nitrós gépek. Alul kicsit jobban tortyognak, de egyébként semmi gond velük. Minimális zárás az alacsony fordulati fúvókán és már tökéletes is mind hőfok, mind menetteljesítmény szempontjából.

- Az elektromos modelleknél a hideg eléggé lecsökkenti a LiPo akksik erejét és drasztikusan lecsökkenti a játékidőt. De azért élvezhető a játék ezekkel is.

- Irgalmatlan mennyiségű hó és sár tud belemenni a felnikbe ill. a kaszni alá. Az utolsó játék után min. fél kg sarat mostunk ki a gépekből, sőt én még otthon ki is szedtem a szabályzót, motort és minden egyebet, mert még a slagos mosás után is rengeteg kosz maradt az autóban. Többet ilyet azt hiszem nem csinálok, hacsak nem varr nekem a feleségem egy takarót az autó belsejének védelme érdekében.

Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy nyugodtan ki lehet menni télvíz idején is egy-egy alkalommal egy kicsit csapatni akár egy pályára, akár csak egy parkba, hiszen hosszú még a tél és az elvonás borzalmas tünetekkel járhat! :D

Kitartást mindenkinek!

-=XiNiS=-

Címkék: modell tél kecskemét kosz hideg off road modellezés sár rc modell buggy rc autó lithium polimer lipo truggy kadafalva örömautózás hong nor szilcsi ring gs racing xut hn

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetircmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr625037350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása